Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.J. [ Beta ]

28. 02. 2024. 12:33 >> 13:07
1
Čitaj mi:

GOVORILA NA SAMITU U TIRANI

Osmani: Uvjerena sam da će Ukrajina priznati nezavisnost Kosova

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je danas u Tirani da je uverena da će Ukrajina jednog dana, nakon pobjede u ratu sa Rusijom, priznati nezavisnost Kosova.

Osmani je po dolasku na Samit za Ukrajinu, čiji je domaćin Albanija, izjavila da će se na samitu razgovarati o bezbjednosnim pitanjima i podršci Ukrajini, u njenoj borbi protiv ruske agresije.

"Priznanje nezavisnosti Kosova od strane Ukrajine doći će zajedno sa pobjedom u ratu protiv Rusije", kazala je ona i dodala da su to bilateralna pitanja i da će Kosovo nastaviti da postavlja takav zahtjev uz puno razumijevanje da je Kijev u ratu.

Na pitanje novinara o tome da li postoji mogućnosti konfrontacije sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji takođe učestvuje na samitu, Osmani je rekla da će toga uvijek biti, jer "Vučić živi u prošlosti".

U Kongresnoj palati u Tirani danas je počeo Samit za Ukrajinu koji je okupio predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, lidere zemalja jugoistočne Evrope i zvaničnike EU.

Zelenski i Rama, kao domaćin skupa, zajedno su dočekivali učesnike ispred Kongresne palate u Tirani.

Na samit su stigli predsjednici Srbije Aleksandar Vučić, Kosova Vjosa Osmani, Crne Gore Jakov Milatović i Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski, premijer Hrvatske Andrej Plenković, predsjednica Savjeta ministara BiH Borjana Krišto, kao i predsjednica Moldavije Maja Sandu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније