Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.J. [ N1 ]

23. 02. 2024. 18:51 >> 18:59

U RANCU UČENIKA PRONAĐEN NOŽ

Direktor 'Ribnikara' pisao roditeljima: Pokrenute procedure, na raspolaganju stručna podrška

V.d. direktora beogradske osnovne škole "Vladislav Ribnikar" Ljubomir Pejović uputio je danas poruku roditeljima đaka, nakon što je u rancu jednog od učenika 8. razreda pronađen nož, u kojoj je naveo da je i đacima i njihovim roditeljima na raspolaganju stručna podrška, ukoliko im je potrebna.

"Danas se u školi dogodila situacija koja nas je sve uznemirila zbog pronalaska predmeta, od strane ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), u rancu jednog učenika", naveo je Pejović u poruci, koju je prenio portal N1.

V.d. direktora škole je dodao da Tim za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja postupa po propisanim procedurama, uključujući aktivaciju hitnih mjera koje organizuju nadležne institucije - ministarstvo prosvete, Institut za mentalno zdravlje, MUP, Centar za socijalni rad i Društvo psihologa Srbije.

On je naveo i to da je škola u stalnom kontaktu sa ministarstvom prosvjete, ali i da su sve stručne službe na raspolaganju i đacima i njihovim roditeljima.

"Sve navedene institucije kao i naša stručna služba stoje vam na raspolaganju ukoliko je vama i vašem djetetu potrebna podrška. Ukoliko primijetite da je vašem djetetu potrebna dodatna podrška možete se javiti u sljedeće institucije: Institut za mentalno zdravlje, KBC 'Dr Dragiša Mišović', Klinika za neurologiju i psihijatriju za djecu i omladinu (koja je dežurna 24 sata ovog vikenda)", naveo je Pejović.

MUP Srbije potvrdio je ranije danas da je kod jednog učenika OŠ "Vladislav Ribnikar" danas pronađen nož, i dodao da niko nije povrijeđen, niti je taj učenik ikome prijetio.

Nakon što je danas oko 10.35 časova školskom policajcu OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu prijavljeno da učenik osmog razreda ima nož u rancu, isti učenik je odmah pronađen i doveden kod direktora navedene škole, saopšteno je iz MUP-a.

Za nož koji je pronađen u njegovom rancu, učenik je, kako dodaju iz MUP-a, rekao da nije njegov.

U školi "Vladislav Ribnikar" 3. maja prošle godine dogodilo se masovno ubistvo, kada je tada 13-godišnjak ubio devet učenika i radnika obezbjeđenja.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније