Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

M.M.Lj. [ Beta ]

02. 02. 2024. 13:47 >> 13:47
Čitaj mi:

Još dva smrtna slučaja

Od gripa u Sjevernoj Makedoniji umrlo osmoro ljudi

Još dvije osobe od 20 i 36 godina umrle su od gripa u Sjevernoj Makedoniji i ukupan broj se popeo na osam od početka sezone gripa, objavio je državni Institut za javno zdravlje (IJZ).

Iz te zdravstvene ustanove saopšteno je da su preminuli iz Skoplja i Demir Hisara, koji su bili hospitalizovani u Klinici za infektivne bolesti i febrilna stanja Kliničkog centra "Majka Tereza" u Skoplju.

Ove osobe imale su "komorbiditet" - hematološke, kardiovaskularne i gojaznost i nisu bile vakcinisani protiv sezonskog gripa.

Laboratorijski je kod njih potvrđena "influenca A(H1)pdm09", piše u izvještaju.

Navodi se da je tokom sezone gripa registrovano osam smrtnih slučajeva povezanih s njim - tri iz Skoplja i po jedan iz Kumanova, Negotina, Gostivara, Demir Hisara i Štipa.

Petoro je bilo od 15 do 64 godine, a troje starije. Svi su bili hospitalizovani i s pratećim bolestima i nisu bili vakcinisani protiv sezonskog gripa.

Kod svih osmoro je dokazana "influenca A(H1)pdm09", piše u izvještaju Instituta za javno zdravlje Sjeverne Makedonije.

Prethodne sedmice je laboratorijski testirano 999 uzoraka osoba koje su se žalile na simptome slične gripu i kovidu-19, od kojih je 160 bilo pozitivno na virus gripa, a 34 na kovid-19, dok je šest pacijenta imalo obje zarazne bolesti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније