Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.B. [ Beta ]

20. 01. 2024. 12:45 >> 12:50

JOŠ USAGLAŠAVAJU DETALJE

Odloženo potpisivanje protokola Otvorenog Balkana u Skoplju

Odloženo je potpisivanje protokola za slobodan pristup tržištu rada u zemljama "Otvorenog Balkana", koje je bilo najavljeno za sjutra u Skoplju, saopštila je Vlada Sjeverne Makedonije.

Tom događaju regionalne inicijative "Otvoreni Balkan" trebalo je da prisustvuju premijeri Sjeverne Makedonije i Albanije, Dimitar Kovačevski i Edi Rama i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Početak mjere za "slobodan pristup tržištu rada u zemljama 'Otvorenog Balkana'", kako je saopšteno, odlaže se do trenutka kada će se u potpunosti omogućiti tehnički uslovi za njenu primjenu u Albaniji, Srbiji i Sjevernoj Makedoniji pojedinačno.

"Trenutno su usaglašeni protokoli koji se odnose na uslove za slobodan pristup tržištima, kao i šeme elektronske identifikacije. Na osnovu istih, tehnički timovi u svakoj zemlji preduzimaju odgovarajuće završne aktivnosti", precizira se.

Prošlonedjeljna koordinaciona i tehnička ispitivanja, kako se navodi, "iako u početku sa pozitivnim rezultatima, pokazala su da je potrebno dodatno vrijeme da se testiraju i postave servisi u sistemima tri zemlje, kako bi postali javno dostupni za sve građane istovremeno".

"Institucije nadležne za implementaciju aktivno rade na dodatnom testiranju i harmonizaciji sistema, vodeći računa o važnosti, potrebama i koristima za građane", piše u saopštenju Vlade Sjeverne Makedonije.

Vlada dodaje da će u najkraćem mogućem roku, zajedno sa Srbijom i Albanijom, obavijestiti o narednim koracima u vezi s ovom mjerom, koja je jedna od brojnih mjera i projekata koji su proistekli iz inicijative 'Otvoreni Balkan', sa kojom građani uživaju stvarne koristi i razvoj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније