Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

K. J. [ Beta ]

22. 12. 2023. 09:21 >> 09:28
Čitaj mi:

Beograd

Krivične prijave protiv maloljetnika zbog lažnih dojava o bombama

Policija u Beogradu podnijela je krivične prijave protiv dva maloljetnika koji su preko "gejming" platforme naručivali dojave o bombama u školama u Srbiji, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Sumnja se da su 14-ogodišnjak i 15-ogodišnjak iz Beograda time ugrozili bezbjednost većeg broja djece i građana.

"Sumnja se da su maloljetnici iz Beograda, u posebno kreiranoj grupi na toj gejming platformi, od maloljetnih lica koja su ranije u akciji policije identifikovana kao pošiljaoci preko 80 elektronskih poruka o navodno postavljenim eksplozivnim napravama u obrazovnim i drugim institucijama na teritoriji Srbije i regiona, zahtijevali slanje prijetnji, dok su istovremeno na platformi razmjenjivali iskustva o načinima zaštite anonimnosti na Internetu", stoji u saopštenju.

Protiv njih podnijete su prijave za izazivanje panike i nereda, a protiv njihovih roditelja krivične prijave za zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica.

Takođe, pronađeno je i identifikovano još jedno maloljetno lice, za koje se sumnja da je putem iste "gejming platforme" naručivao dojave o bombama u jednoj obrazovnoj instituciji u Bosni i Hercegovini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније