Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

19. 11. 2023. 22:35 >> 22:37

NjEGOVA PRVA POSETA BIH

Generalni sekretar NATO-a stigao u Sarajevo

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg večeras je stigao u prvu službenu posetu BiH, a odmah po dolasku u Sarajevo otišao je na radnu večeru sa članovima Predsjedništva BiH.

Najavljeno je da će Stoltenberg sa Željkom Komšićem, Željkom Cvijanović i Denisom Bećirovićem razgovarati o bezbjednosnoj situaciji u BiH i regionu, saradnji BiH sa NATO-om, kao i evroatlantskom putu te zemlje.

Generalni sekretar NATO saveza sutra će se sastati sa visokim predstavnikom u BiH Kristijanom Šmitom, a potom i sa predsjedavajućom Sjaveta ministara BiiH Borjanom Krišto.

Planirano je da posjeti i sjedište NATO-a u Sarajevu, gdje će održati sastanke s vojnim liderima i predstavnicima međunarodne zajednice.

Poslije BiH generalni sekretar NATO-a nastavlja balkansku turneju posjetama Kosovu, Srbiji i Sjevernoj Makedoniji.

Posjetu Zapadnom Balkanu generalni sekretar NATO-a će okončati sastankom sa savezničkim liderima iz regiona, na kojem će učestvovati premijer Albanije Edi Rama, hrvatski predsednik Zoran Milanović, premijer Crne Gore Milojko Spajić i premijer Slovenije Robert Golob.

Mediji u BiH su ranije prenijeli da bi 14. i 15. decembra u Sarajevu trebalo da bude održan sastanak na nivou ambasadora država članica NATO saveza, a moguće je da tom sastanku prisustvuje i Stoltenberg.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније