Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Б.Ч.Ј. [ Beta ]

08. 11. 2023. 19:20 >> 19:19

TROVANjE U HRVATSKOJ

Inspektorat: U uzorku mineralne vode iz Rijeke nema nepravilnosti

Državni inspektorat Hrvatske saopštio je večeras da u uzorku mineralne vode iz Rijeke nijesu pronađene nepravilnosti.

Riječ je o uzorku mineralne vode "Romerquellea Emotion" s ukusom borovnice i nara iz ugostiteljskog objekta u Rijeci.

"Iz dostavljenog ispitnog izvještaja proizlazi da izmjerena pH-vrijednost ne bi trebalo da ima sposobnost izazivanja učinaka nagrizanja sa simptomima pečenja i boli u usnoj šupljini, jednjaku i želucu te otežanom gutanju", navodi se u saopštenju.

Uzorak je analiziran u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo na pH-vrijednost, metale i metaloide, pesticide i aditive i nijesu pronađene nepravilnosti.

Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata poslala je na analizu i jedan uzorak "Coca-Cola, Original taste, 500 ml" iz samposlužnog aparata u Zagrebu i dva uzorka Coca-Cola 2l, Original taste i Zero iz maloprodajne trgovine u Zagrebu.

Za te uzorke još nijesu stigli rezultati.

Iz Državnog inspektorata rekli su agenciji Hina da flašice "Romerquellea" i Coca-Cole iz kojih su piće konzumirale dvije povrijeđene osobe u Rijeci i Zagrebu nijesu obuhvaćene analizom jer ih je uzelo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Podsjećamo, u Hrvatskoj su četiri osobe hospitalizovane zbog sumnje da su se otrovale gaziranim pićem - tri u Zagrebu i jedna u Rijeci. 

Kompanija Koka-Kola Hrvatska potvrdila je juče da je jedan slučaj trovanja u Rijeci povezan s njihovim pićem.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније