Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Б.Б. [ Mina ]

06. 10. 2023. 18:05 >> 18:05
1

DIO KFOR-A

Njemačka će poslati još vojnika na Kosovo

Njemačka će poslati još vojnika na Kosovo kao dio mirovnih snaga KFOR-a predvođenih NATO-om, kazao je portparol Ministarstva odbrane Mitko Miler.

"Mogu da potvrdim da je savezna vlada odlučila da proširi svoj vojni angažman u KFOR-u od aprila naredne godine, bez obzira na nedavne događaje na Kosovu", rekao je Miler na konferenciji za novinare u Berlinu, prenosi Anadolija.

Prema njegovim riječima, novi kontingent vojnika zamijeniće snage austrijskog KFOR-a i biće obučeni za borbu protiv nereda.

Miler je govorio o 155 dodatnih vojnika, navodeći da se na Kosovu trenutno nalazi 71 njemački vojnik.

Njemački mandat za misiju KFOR ima najviše 400 vojnika.

Do posljednjeg rasta tenzija na Kosovu došlo je nakon napada grupe naoružanih Srba 24. septembra u Banjskoj, na sjeveru Kosova, u kojem je ubijen jedan kosovski policajac i najmanje tri napadača.

Odgovornost za organizaciju napada preuzeo je bivši potpredsjednik Srpske liste Milan Radoičić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније