Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta/M.L.B. ]

26. 09. 2023. 22:35 >> 22:49
2

RAZGOVOR SA AMBASADOROM SAD-A

Osmani: Nadam se sankcijama za Srbiju zbog napada na Kosovu

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani je tokom sastanka sa ambasadorom SAD Džefrijem Hovenijerom izrazila danas nadu da će Srbiji biti "uvedene sankcije zbog direktnog učešća u napadu na pripadnike Kosovske policije na sjeveru".

U saopštenju kabineta predsjednice Kosova, se navodi da su "ona i Hovenijer razgovarali o bezbjednosnoj situaciji poslije terorističkog napada na sjeveru zemlje".

Prema njenim riječima, za napad u kojem je poginuo narednik kosovske policije Afrim Bunjaku treba da snosi odgovornost srpska država.

"Predsjednica je istakla da za ovaj teroristički napad i akt agresije Srbije treba da postoji odgovornost srpske strane. Ona je rekla i da se nada da će, nakon što zemlje saveznice završe interne procedure za potvrđivanje informacija u vezi sa najnovijim napadom na Kosovo, preduzeti konkretne mjere i sankcije protiv Srbije, zbog njenog direktnog učešća u tom napadu, bilo kao pokretač, organizator ili facilitator", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je ambasador Hovenier još jednom izrazio saučešće zbog ubistva kosovskog policajca.

Vjosa Osmani je kako se navodi, zahvalila saveznicima, prije svega SAD, na podršci i solidarnosti poslije ubistva policijskog narednika, heroja Kosova Afrima Bunjakua, kao i na saradnji i podršci bezbjednosnih institucija tokom ovog događaju u vrijeme kada je ozbiljno bila ugrožena bezbjednosti Kosova.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније