Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Бета [ R.B. ]

06. 06. 2023. 20:17   >>  20:17

SA LAJČAKOM I ESKOBAROM

Vučić: Vrijeme da Priština napokon ispuni svoje obaveze

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je "vrijeme da Priština napokon ispuni svoje obaveze, a prije svih formiranje Zajednice srpskih opština" i pozvao međunarodnu zajednicu da izvrši pritisak.

"Srbija je od prvog dana bila konstruktivan, dosljedan i pouzdan partner u svim procesima koji bi vodili očuvanju stabilnosti cijelog regiona. Poručio sam da je vrijeme da Priština napokon ispuni svoje obaveze, a prije svih formiranje Zajednice srpskih opština u skladu sa Briselskim sporazumom", naveo je on na Instagramu.

Nakon sastanka sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom u Beogradu rekao je da "želi da vjeruje" da međunarodna zajednica ima mehanizme da izvrši uticaj na Prištinu.

"Želim da vjerujem da dio međunarodne zajednice koji ima najveći uticaj na Prištinu, ima i mehanizme koji mogu da dovedu do konačne realizacije obaveza koje je Priština prihvatila i potpisala prije više od jedne decenije", naveo je on.

Eskobar i Lajčak su juče bili u Prištini gdje su se sastali sa predsjednicom i premijerom Kosova i liderima opozicionih partija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније