Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ A.B. ]

31. 05. 2023. 15:10 >> 15:13
1

AMBASADOR KRISTOFER HIL

"Situacija na Kosovu se mora smiriti, biće posledica"

Priština će snositi posledice zbog toga što nije poslušala Vašington i aktuelna dešavanja će se odraziti na naše odnose, izjavio je ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristofer Hil.

Hil je, u obraćanju novinarima u Beogradu, rekao da su ovo veoma teški dani na Kosovu i podsjetio da je američki državni sekretar Entoni Blinken poručio da se SAD protive potezima Prištine i da zbog toga može biti posledica.

On je istakao i da SAD oštro osuđuju napade na pripadnike Kfora i da je veoma važno da se to ne ponovi.

„Ne smijemo da izgubimo kompas i pravac kretanja, a to je formiranje Zajednice srpskih opština i normalizacija odnosa kroz dijalog. Potrebno je da se situacija u regionu smiri i da se nastavi put u pravcu Evropske unije i evroatlanstskih integracija“, kazao je Hil.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније