Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

А.М. [ Beta ]

26. 05. 2023. 18:54 >> 18:54
1

PREDSJEDAVAJUĆA PREDSJEDNIŠTVA BiH

Cvijanović: Dešavanja na Kosovu su bezbjednosna prijetnja za cio region

Srpska članica i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da potezi prištinskih vlasti u Zvečanu predstavljaju bezbjednosnu prijetnju za cio region.

Komentarišući najnovija dešavanja na sjeveru Kosova, Cvijanović je ocijenila da „to što rade razularene privremene institucije u Prištini predstavlja bezbjednosnu prijetnju za cijelu regiju“.

„Dajem punu podršku rukovodstvu Srbije u svim njihovim naporima na zaštiti Srba na Kosovu i Metohiji, kao i interesa države Srbije“, kazala je ona za novinsku agenciju Srna.

Prema njenim riječima, današnji događaji na sjeveru Kosova su „još jedan pokazatelj sa kakvim se izazovima suočava Srbija i koliko je važno očuvati političku stabilnost kako bi država bila u stanju da u svakom trenutku adekvatno odgovori na sve provokacije i pritiske“.

Cvijanović je još rekla da je „sve ono što se poslednjih godina vidi na prostoru samoproglašenog Kosova sramota SAD i EU i ljaga na njihovom obrazu“.

Dio srpskog stanovništva sukobio se danas sa Kosovskom policijom u opštinama Zvečan, Zubin Potok i Leposavić, kada su novoizabrani predsjednici tih opština, albanskog porijekla, došli u institucije u tim mjestima.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније