Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

А.М. [ RSE ]

04. 05. 2023. 18:28 >> 18:28

BUJAR OSMANI

Opozvan makedonski ambasador u Pragu zbog lažnog predstavljanja supruge

Ambasador Sjeverne Makedonije u Pragu opozvan je sa dužnosti, između ostalog zbog toga što je suprugu lažno predstavljao kao kulturnog atašea.

Šef diplomatije Sjeverne Makedonije Bujar Osmani izjavio je 4. maja na brifingu za novinare da je ambasador Sjeverne Makedonije u Češkoj Saško Todorovski opozvan je zbog "slabosti i nepravilnosti u radu".

Na pitanje koje su nepravilnosti utvrđene, Osmani je rekao da je, između ostalog, Todorovski lažno predstavljao suprugu kao atašea za kulturu i nije poštovao uputstva Ministarstva spoljnih poslova.

"Utvrđene su nepravilnosti u izvršavanju mandata, nefunkcionalnost, lažno je predstavljao suprugu kao atašea za kulturu i nije poštovao uputstva Ministarstva spoljnih poslova u dužem periodu", rekao je Osmani na onlajn brifingu sa novinarima.

Naveo je kako procedura njegovog povratka traje nekoliko mjeseci.

Supruga opozvanog ambasadora Todorovskog je profesorka na Univerzitetu "Ćirilo i Metodije" u Skoplju, pravnica i aktivistkinja za ljudska prava Mirjana Najčevska.

Njegov ambasadorski mandat u Pragu počeo je u martu 2021.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније