Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Бета [ R.B. ]

21. 03. 2023. 17:30   >>  17:29

DO 30. APRILA

Vlada Sjeverne Makedonije zamrzla cijene i ograničila izvoz jaja

Vlada Sjeverne Makedonije danas je "zamrzla" cijene pirinča i kokošijih jaja i obavezala proizvođače jaja da 70 odsto moraju da prodaju na makedonskom tržištu. To je na konferenciji za novinare saopštio premijer Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski, navodeći da su cene kokošijih jaja oganičena na nivou od 15. marta i da će te "zamrznute" cijene važiti do 30. aprila.

Istakao je da trgovci imaju obavezu da redovno nabavljaju i prodaju jaja u količinama u kojima su nabavljali u januaru i februaru ove godine.

Kovačevski je rekao da je u proteklom periodu utvrđeno značajno povećanje cijena pirinča i jaja kao posljedica kretanja izvoza i uvoza tih proizvoda i napomenuo da su jaja u Sjevernoj Makedoniji najjeftinija u regionu.

"Zbog toga smo pred predstojeće praznike Uskrs i Bajram, kako bi se spriječio eventualni disbalans i nedostatak kokošijih jaja, obavezali proizvođače da najmanje 70 odsto proizvodnje prodaju na domaćem tržištu, a trgovci da nastave da kupuju uobičajene količine koju su kupovali u januaru i februaru", istakao je Kovačevski.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније