Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ RTS ]

03. 02. 2023. 22:46 >> 22:46
10

PRIHVAĆEN IZVJEŠTAJ

Vučić poručio da će borba za ZSO biti teška

Poslanici Skupštine Srbije prihvatili su sa 154 glasa Vladin Izvještaj o pregovorima sa Prištinom. U završnom obraćanju predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će zemlja imati teške razgovore i tešku borbu za Zajednicu srpskih opština, sa ovlašćenjima koja će biti značajna i koja će ulivati povjerenje građanima.

Vučić je naveo da je spreman da razgovara sa svima uvijek, kao i na ideju da pred svake važne razgovore Kancelarija za KiM pozove sve koji su zainteresovani da se informišu.

"Ja sam uvijek otvoren za razgovor, kad god imam slobodan sat, pošto to kod mene ide na pola sata, 45 minuta, i sat vremena u zavisnosti od razgovora koje imam. Gdje god ima prostora, ja sam spreman da vas primim, da razgovaram o svemu tome da vidimo šta je to što možemo da radimo zajedno", istakao je Vučić.

Naglasio je da treba da se spreme na nelaka vremena i da treba da pokušaju da malo bolje razumiju jedni druge, te da prihvata dio krivice za to.

"Mislim da je najvažnije za naš narod na KiM, vi ljudi, ne samo vi ovdje, nego cijeli naš narod i u Goraždevcu, i u Osojanu, i u Velikoj Hoči, i u Suvom Dolu, i u Zubinom Potoku, i u Leposaviću, i u Kosovskoj Mitrovici, u čitavom Pomoravlju, od Kamenice do Klokota, Donje Budrige, Parteša, Gračanice, Sirinićke župe, Lipljana, Gušterice jedne, druge, Ugljara, Bresja, Pasjana, svuda gdje živi naš narod, ja znam da vi znate da je vaša država Srbija", rekao je Vučić.

Poručio je da je to nešto što ne može da se briše gumicom i dopisuje naliv-perom, ali da "moramo da razumijemo da dosta ljudi misli da to nije Srbija".

"Naša pozicija nije laka upravo zato što situacija na Kosovu i Metohiji nije laka", istakao je Vučić.

Napomenuo je da su Srbi sa KiM tu zato što vide kako se neko za njih bori, vidi njihove probleme i živi njihov život.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније