Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

А.М. [ Beta ]

08. 12. 2022. 23:37   >>  23:34 10

U JEKU TENZIJA

Veći broj kosovskih policajaca ušlo u Sjevernu Mitrovicu

Veći broj kosovskih policajaca viđen je večeras u Bošnjačkoj mahali u sjevernom dijelu Mitrovice i u drugim djelovima grada, objavio je portal KoSSev.

Do toga je došlo ubrzo posle najave Kosovske policije da će pojačati prisustvo na sjeveru, a u jeku najnovijih tenzija nakoj prekjučerašnjih incidenata, piše taj portal.

Policajci su stacionirani u manjim grupama, na ulicama je i manji broj građana, a situacija je za sada mirna.

Po saznanjima portala KoSSev iz policije, primijećeni policajci dio su redovnih jedinica, a raspoređeni su u sredine s mješovitim stanovništvom posle incidenatai zbog primedbi građana da se ne osjećaju bezbjedno.

Policija Kosova je večeras saopštila da ima kapacitete za upravljanje i kontrolu bezbjednosne situacije i održavanje javnog reda, i zaštitu života i imovine svih građana.

Naveli su i da će stoga u narednim danima povećati prisustvo u opštinama na sjeveru Kosova.

"U policijskom operativnom aspektu, Policija Kosova ima kapacitete za upravljanje i kontrolu bezbjednosne situacije i održavanje reda u cijeloj zemlji, kao i za preduzimanje radnji za sprovođenje zakonitosti“, kaže se u saopštenju.

Navedeno je i da su prioritet kosovske policije "da obezbijedi bezbjednost za sve građane" pa će, kako je ukazano, "ocjenjujući situaciju i trenutne trendove u sjevernim opštinama, narednih dana pojačati prisustvo na sjeveru".

U saopštenju je ukazano da policija "kontinuirano prati i analizira dešavanja" i "vrši stručne procene na osnovu kojih preduzima neophodne, razumne i zakonite mjere za sprovođenje zakona i odluka državnih organa Kosova".

Policija Kosova je dodala da će "nastaviti svoju posvećenost realizaciji policijskih dužnosti u službi građana, zajednica bez razlike i obezbjeđivanja opšte bezbjednosti na cijeloj teritoriji zemlje“.

Premijer Kosova Aljbin Kurti je nedavno, posle ovonedeljnih incidenata u opštinama na sjeveru, najavio pojačanje snaga policije u tom dijelu Kosova.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније