Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

О.З.  [ Beta ]

08. 12. 2022. 22:03 >> 22:00

DOK SE NE SMIRE TENZIJE

SAD: Treba odložiti izbore u opštinama na sjeveru Kosova

Pomoćnik državnog sekretara SAD Derek Čolet rekao je večeras da bi zbog tenzija posljednjih dana trebalo odložiti izbore za predsjednike četiri opštine na sjeveru Kosova.

"Jasno smo rekli da nije pravo vrijeme za izbore s obzirom na osjetljivost trenutka i vidjeli smo nasilje u posljednja 24 sata. Napeto je vrijeme i želimo da budemo sigurni da postoje uslovi za održavanje slobodnih i poštenih izbora. Kosovo je multietnička demokratija, poput Sjedinjenih Država. Zato smatramo da ove izbore treba odložiti dok ne dođe vrijeme i kada mogu da se održe bez podsticanja nestabilnosti i nasilja", rekao je on "Glasu Amerike".

Dodao je da su "SAD ponosne na posao koji su uradile za 20-ak godina na uspostavljanju demokratije na Kosovu i želimo da rad na tome podržimo i sačuvamo".

"Biću tamo (na Kosovu) sljedeće nedjelje i to će biti jedna od glavnih tema u razgovorima s predsjednicom i premijerom dok čekamo da radimo na zajedničkom putu naprijed", rekao je Čolet.

Izbori za predsjednike četiri opštine na sjeveru - Sjeverna Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić i Zvečan, zakazani su za 18. decembar.

U Zubinom Potoku i Sjevernoj Mitrovici su u utorak nepoznata lica šok-bombama i hicima u vazduh napala opštinske izborne službenike i kosovske policajce dok su pokušavali da otvore kancelarije opštinskih izbornih komisija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније