Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

О.З.  [ Anadolija ]

06. 12. 2022. 13:54 >> 13:51

SASTAO SE SA KURTIJEM

Lajčak u Prištini: Nemamo vremena za gubljenje

Premijer Kosova Aljbin Kurti sastao se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije (EU) za dijalog Kosovo - Srbija Miroslavom Lajčakom.

Posle sastanka, koji je trajao oko sat vremena u Vladi Kosova, Lajčak je izjavio da je srećan što danas u Prištini nije zbog menadžiranja krizom kao što je to bilo poslednjih meseci zbog registarskih tablica. On je rekao da od 23. novembra više nema rokova i kriza i da sada može da se razgovara o suštini.

„Želimo da iskoristimo ovaj trenutak i radimo na organizovanju sastanka na kojem bi se pozabavili pitanjima normalizacije odnosa. Želimo da se ovaj sastanak desi za nekoliko nedjelja. Vjerovatno ću se vrlo brzo vratiti da se uvjerim da je sljedeći sastanak dobro pripremljen i kao što sam rekao, vjerujemo da nemamo vremena za gubljenje. Ne radi se o pritisku, ali moramo da iskoristimo ovaj zamah“, naglasio je Lajčak.

Specijalni predstavnik za dijalog je rekao da on nije "osoba koja daje rokove", ali da će u martu biti razmotreno u kojoj mjeri su strane postigle konačan dogovor, iako je dodao da "to zavisi od zalaganja i rada Kosova i Srbije".

Govoreći o napuštanju kosovskih institucija od strane srpskih predstavnika u opštinama na sjeveru Kosova, uključujući policiju i pravosuđe, Lajčak je kazao da taj bezbjednosni vakum nije dobar za građane. Lajčak je rekao da želi da se policajci vrate na svoja radna mjesta i da se pravosudni sistem vrati u normalan rad.

Lajčakov sastanak sa Kurtijem dolazi dan nakon što se predstavnik EU-a sastao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније