Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

М.В. [ Istraga/Slobodna Evropa ]

28. 11. 2022. 14:34 >> 20:11

HAPŠENjA

Europol razbio "super kartel", među uhapšenima i državljanin BiH

Državljanin Bosne i Hercegovine Edin Gačanin uhapšen je u Dubaiju, saznaje portal "Istraga" iz više međunarodnih policijskih agencija. Europol i holandska policija jutros su saopštili da je sprovedena velika međunarodna policijska akcija protiv super kartela. Državljanin BiH uhapšen je u Dubaiju u okviru velike međunarodne policijske akcije usmjerene protiv krijumčara kokaina. 

Kako je prenijela "Slobodna Evropa", policija je razbila "superkartel" koji je kontrolisao oko trećine trgovine kokainom u Evropi i uhapsila 49 osumnjičenih u više zemalja, saopštio je Europol.

Među uhapšenima je 40-godišnji muškarac koji ima dvojno državljanstvo BiH i Holandije, navodi se.

U ogromnoj međunarodnoj operaciji zaplijenjeno je 30 tona kokaina, uz hapšenja u Francuskoj, Španiji, Belgiji i Holandiji, dodaje se u saopštenju.

U Dubaiju je uhapšeno dvoje osumnjičenih povezanih sa Holandijom, dvoje sa Španijom i dvoje sa Francuskom.

"Riječ je o teškim krivičnim djelima u vezi sa međunarodnom trgovinom droge, uglavnom iz Južne Amerike preko luka Antverpen i Roterdam", navodi se u saopštenju holandskog javnog tužilaštva.

"Jedan od osumnjičenih iz Holandije je izuzetno velika riba“, rekao je izvor iz Europola agenciji Frans pres (AFP) pod uslovom da ostane anoniman.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније