Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Бета [ R.B. ]

05. 10. 2022. 11:21 >> 11:22

POLICIJA SAOPŠTILA

U poslednja 24 sata tri silovanja na Kosovu

U posljednja 24 sata na Kosovu su prijavljena tri slučaja silovanja, dva u Đakovici i jedan u Uroševcu, objavili su prištinski mediji.

"Žrtva iz Đakovice je prijavila da su je dvojica maskiranih osumnjičenih muškaraca utjerala u automobil i seksualno napala. Žrtva je poslata na ljekarski pregled. Nakon obavljenog uviđaja, identifikovan je osumnjičeni muškarac, kosovskog porijekla, koji je uhapšen i rješenjem tužioca određen mu je pritvor", saopšteno je iz Kosovske policije.

I u drugom slučaju u Đakovici žrtva je takođe silom ugurana u automobil.

"Žrtva je prijavila da ju je osumnjičeni natjerao da uđe u automobil, nakon čega su imali seksualni odnos, protiv njene volje. Osumnjičeni je uhapšen i priveden", naveli su iz policije.

U Uroševcu je žena prijavila da ju je silovao bivši vjerenik. Njemu je, po odluci tužioca, određen pritvor.

Na Kosovu je iz godine u godinu broj silovanja u porastu, a prema riječima premijera Aljbina Kurtija više od 200 sudija na Kosovu je do sada izreklo samo uslovne i novčane kazne za slučajeve seksualnog nasilja ili su dozvolili zastaru u tim slučajevima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније