Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Agencije/I. P. ]

30. 09. 2022. 09:37   >>  09:33 2

GRLIĆ RADMAN

Hrvati u BiH masovno da izađu na izbore

Hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlihc Radman pozvao je Hrvate da masovno izađu na nedjeljne izbore u BiH, ističući da se Hrvatima mora obezbijediti da biraju svoje politicke predstavnike bez preglasavanja većinskih Bošnjaka.

"Hrvati u BiH su do sada preglasavani, majorizovani od većinskog naroda Bošnjaka. U tri navrata je za člana Predsjedništva BiH biran Željko Komšić koji je izabran glasovima Bošnjaka. Sada bi trebalo tu nepravdu ispraviti kako bi Hrvati mogli imati pravo da biraju vlastitog predstavnika u državnom Predsejdništvu“, rekao je Grlić Radman.

Naveo je da očekuje da će se Hrvati masovno odazvati na nedjeljne izbore, posebno u centralnoj Bosni, gdje prijeti opasnost da im Bošnjaci izaberu šestog, odlučujućeg izaslanika za gornji nacionalno koncipirani Dom naroda Federacije BiH, prenijela je HINA.

Time bi stvorili mogućnost da iz vlasti izbace ključne hrvatske stranke za koje glasa najveći broj Hrvata u BiH.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније