Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

И. П. [ Beta ]

19. 09. 2022. 07:30 >> 07:27
1

O PRAJDU

Dačić: Ne vidim zašto je neko bio protiv Europrajda

Predsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić saopštio je da ta stranka nije bila protiv održavanja manifestacije Europrajd, kao i da "ne vidi zašto je neko bio protiv toga, ako 10 godina nije bilo sukoba".

Dačić je na TV Pink rekao da je bio ministar unutrašnjih poslova i kada je dozvoljavana i zabranjivana parada i podsjetio da su bili "ogromni sukobi" na paradi koja je dozvoljena 2010. godine.

Po njegovim riječima, to što je nekome ovog puta dozvoljeno da šeta, na šta po zakonu ima pravo, "ne znači da mogu da se tolerišu dekadencije, omalovažavanje i skrnavljenje vjerskih obilježja".

"To ne smije da se dopušta. I kao što onaj što je udario policajca treba da ide u zatvor, ovi isto treba da se uhapse", ocijenio je Dačić komentarišući fotografije nastale ispred Crkve svetog Marka u Beogradz, koje su se pojavile na društvenim mrežama.

Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj kazao je da je "protiv diskriminacije homoseksualaca, protiv progona i batinanja", ali da ne misli da je trebalo dopustiti održavanje parade.

Naveo je da je on iz Haga, gdje je služio zatvorsku kaznu, poručivao rukovodstvu njegove stranke da "ne smije da ide da tuče" na beogradskim ulicama kada su parade, ali da je protiv toga da se "taj način seksualnog života populariše, jer nije prirodan"

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније