Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ I. P. ]

17. 08. 2022. 19:43 >> 19:40
1

VUČIĆ SA STOLTENBERGOM

Uloga KFOR-a i NATO-a na Kosovu značajna za Srbiju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Briselu da je za Srbiju značajna uloga KFOR-a i NATO na Kosovu i da će nastaviti da poštuje mandat KFOR-a.

"Mi ćemo nastaviti da poštujemo mandat KFOR-a u skladu sa međunarodnim javno-pravnim normama koje su proklamovale UN, vjeruje da će Srbija uvijek moći da naiđe na razumijevanje i želju (Jensa) Stoltenberga, KFOR i NATO da se obezbijede mir i stabilnost", rekao je Vučić poslije razgovora sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom.

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Stoltenbergom rekao da je pozicija Srbije da će se držati "međunarodnog javnog prava, rezolucije UN, Povelje UN, Briselskog sporazuma" i "svega onoga što je potpisano".

On je rekao da je sa Stoltenbergom razgovarao o situaciji i incidentima na sjeveru Kosova. Zahvalio je generalnom sekretaru NATO na tome što je želio da sasluša poziciju Srbije i dodao da su za Srbiju mir i stabilnost od presudnog značaja.

Vučić je rekao da misli da Srbija nije napravila nikakvu provokaciju ni incident.

Naveo je da je dostavio "listu upada specijalnih prištinskih jedinica na sjever" Kosova, za koje je naveo da su "morale da imaju dozvolu i saglasnost i saglasnost četiri gradonačelnika i NATO, a nikada nijesu". Vučić je dodao da je dostavio i spisak "svih incidenata i napada na srpsko stanovništvo".

U vezi sa odnosima Srbije i saveza NATO, Vučić je rekao da je Stoltenbergu istakao da je Srbija vojno neutralno zemlja i da se u tom smislu neće opredjeljivati, ali je dodao da Srbija želi učvršćivanje saradnje sa Kforom i NATO.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније