Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

O.Z. [ Beta ]

09. 06. 2022. 16:55 >> 16:53
2

"UMJESTO TERITORIJE SADA TRAŽI UGALJ"

Kurti odbio predlog Vučića o razmjeni struje za lignit

Premijer Kosova Aljbin Kurti odbio je danas predlog predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da vrše razmjenu struje za lignit, navodeći da je takav predlog "pokušaj autoritarnog predsjednika Srbije da pređe iz neuspjelog projekta razmjene teritorija na razmjenu uglja".

"Dakle, umjesto teritorije Kosova sada traži ugalj sa Kosova. Ali on mora da prizna nezavisnost Kosova, mora da prihvati zločine koje je počinio Miloševićev režim na Kosovu i trebalo bi da se distancira od despotskog predsjednika Putina i (bivšeg predsjednika Slobodana) Miloševića čiji je ministar tada bio", rekao je Kurti nakon dodjele medalje specijalnoj jedinici EULEKS-a.

Vučić je juče u Ohridu, nakon sastanka incijative "Otvoreni Balkan" rekao da će Kosovu biti ponuđen sporazum kojim će u zamjenu za lignit biti ponuđena električna energija ili isplata novcem.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније