Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

O.Z.

24. 05. 2022. 15:37 >> 15:35
2

SRBIJA

Šešelj i još sedmoro radikala pozvani u Hag

Lider desničarske Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj dobio je poziv za saslušanje pred Mehanizmom za međunarodne krivične sudove, koje je pravni nasljednik Haškog tribunala.

Kako je Šešelj potvrdio u telefonskoj izjavi za Radio Slobodna Evropa (RSE) saslušanje je zakazano za 1. jul.

Šešelj je naveo da će se najvjerovatnije odazvati pozivu.

Poziv na saslušanje je na svom Tviter nalogu potvrdio i bivši visoki funkcioner SRS, Nemanja Šarović. On je naveo da nije želio da primi poziv, jer nije bio napisan ćirilicom.

Kako je Vojislav Šešelj rekao za RSE, poziv je stigao i Ljiljani Mihajlović, Ognjenu Mihajloviću, Miljanu Damjanoviću, Miroljubu Ignjatoviću, Marini Ristić i Marini Raguš. Oni su sadašnji i bivši članovi SRS.

Riječ je o "navodnom kršenju pravilnika Haškog tribunala u pogledu zaštite identiteta zaštićenih svjedoka i povjerljive dokumentacije", rekao je Šešelj za RSE.

“Ja sam to sve objavio u svojim knjigama, više od 50 knjiga. Objavljujem sav materijal Haškog tribunala iz mog predmeta, jer je predmet završen i ne mogu oni sto godina da drže u tajnosti”, rekao je Šešelj.

On je dodao da nije ugrožavao svjedoke, već da je kompromitovao tribunal, te da će to nastaviti da radi.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније