Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ R.B. ]

03. 05. 2022. 17:31 >> 17:33

GOLOB OPTUŽUJE JANŠU

U Sloveniji rekordne cijene benzina i dizela

Cijene naftnih derivata u Sloveniji dostigle su rekordan nivo, te litar benzina na pumpama domaćeg "Petrola" košta 1,617 eura , a dizela 1,817, dok je na pumpama na auto-putevima cijena i viša od toga.

Budući premijer Robert Golob, prenijela je agencija HINA, danas je distributere naftnih derivata optužio za kartelsko dogovaranje pri povećanju maloprodajnih cijena što je omogućila odlazeća vlada Janeza Janše, koja, po mišljenju Goloba, iz političkih razloga nije produžila limitirane cijene koje su bile na snazi od sredine marta.

Vlada Janše se odlukom o prestanku regulisanih cijena pogonskog goriva osvetila za poraz na izborima, kazao je Golob novinarima.

Izrazio je ogorčenje odlukom distributera koji su odmah pošto je postalo jasno da Janšina vlada neće produžiti limitiranja cijena goriva, požurili s velikim poskupljenjem, pri čemu su razlike u cijeni među distributerima minimalne, što sugeriše da su se dogovarali.

Golob je zapretio da će njegova stranka - ako se takav trend nastavi - pozvati Agenciju za tržišnu konkurenciju da poduzme mjere protiv takvog djelovanja na tržištu.

Golob koji je do ulaska u politiku godinama kao elektroinženjer i stručnjak za energetiku vodio velika preduzeća, u svojoj kampanji prije izbora je naglašavao da će zauzdavanje skupoće energenata u energetskoj krizi koja se očekuje na jesen, biti jedan od glavnih prioriteta njegove vlade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније