Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B92 [ I. P. ]

21. 01. 2022. 12:35 >> 12:36
2

PODACI EUROSTATA

U Srbiji se radi najviše u Evropi

Podaci Eurostata pokazuju da su radnici u Srbiji u poređenju sa kolegama iz drugih zemalja Evrope u prva tri kvartala prošle godine provodili najveći broj sati na poslu.

Prosječno radno vrijeme u Srbiji je bilo 43,5 sati nedjeljno i to samo na "glavnom", poslu pošto ovi proračuni ne uzimaju u obzir eventualna angažovanja radnika nakon radnog vremena, ili kako se kod nas kaže "privatno", prenosi masina.rs.

U izvještaju statističke agencije Evropskog parlamenta objavljenom 12. januara, radnici u Srbiji su zauzeli prvo mjesto među 35 evropskih zemalja za koje su prikupljeni podaci.

Najmanje se radilo u Holandiji (31,2 sata) koju prate Norveška i Danska, dok u našem regionu radno vrijeme u Hrvatskoj i Sloveniji iznosi nešto manje od 40 sati nedjeljno, a u Rumuniji i Bugarskoj nešto više od 40 sati.

Za 2021. godinu nijesu prikupljeni podaci iz Turske i Crne Gore koje su 2020. godine bile zajedno sa Srbijom države sa najvećim brojem radnih sati, prenosi portal.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније