Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ R.B. ]

23. 10. 2021. 12:58 >> 12:59
9

PROGRAM IZUZEĆA

Državljani Hrvatske od danas bez viza u SAD

Državljani Hrvatske od danas mogu da putuju u SAD bez viza, saopštila je američka ambasada u Zagrebu.

"Izuzetno smo zadovoljni što hrvatski građani sada imaju mogućnost da putuju u SAD bez vize", rekao je otpravnik poslova američke ambasade Mark Fleming u saopštenju koje su prenijeli hrvatski mediji.

On je čestitao Hrvatskoj na ulasku u američki Program izuzeća od viza (VWP) kojim se omogućavaju putovanja u SAD u poslovne ili turističke svrhe u trajanju do 90 dana.

"Bio je to dug proces, ali vrijedio je truda", naveo je Fleming.

Putovanja bez viza su moguća putem prijave u Elektronski sistem za odobravanje putovanja (ESTA).

U saopštenju se navodi da se prijave putem ESTA-e mogu podnijeti u bilo koje vrijeme prije putovanja, ali Ministarstvo državne bezbjednosti preporučuje putnicima da zahtjev podnesu najmanje 72 sata prije puta.

Agencija Hina navodi da je za ulazak u program izuzeća od viza potrebno ispuniti kritetijume iz sfere borbe protiv terorizma, sprovođenja zakona, imigracije, sigurnosti dokumenata kao i upravljanja granicom, a postotak odbijenih viza mora da bude ispod tri odsto, što je Hrvatska tek nedavno ispunila.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније