Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

28. 10. 2024. 11:05 >> 11:02

Preokret

Iković uputio zahtjev za skidanje sa dnevnog reda Odluke o povećanju cijena vode

Odbornik Preokreta Vuk Iković uputio je danas Skupštini opštine Danilovgrad zahtjev za skidanje sa dnevnog reda Odluke o povećanju cijena vode jer, kako navodi, nepravedno je da račun za vodu bude 50 odsto veći zbog povećanja zarada u Vodovodu za 471.000 eura odnosno skoro 40.000 eura mjesečno.

Kako piše u saopštenju Preokreta, na današnjoj sjednici Skupština opštine Danilovgrad planira da usvoji Odluku o cijenama vodosnabdijevanja za 2025 godinu.

"Ukoliko se usvoji ova odluka kubik pitke vode u Danilovgradu će iznostiti skoro 1 euro što je 50 % više nego danas. Tako će voda u Danilovgradu biti duplo skuplja nego u Nikšiću i skoro dva puta skuplja nego u Podgorici. Umjesto da se radi na smanjenju cijena vode i smanjuju gubitaka na mreži, Vodovod i Skupština opštine rade na neosnovanom povećanju računa za vodu", navode u saopštenju.

Usluge vodosnabdijevanja su, ocjenjuju, toliko loše da brojna sela nemaju redovnu vodu, a sami centar grada ima prekide u vodosnabdijevanju najčešće ljeti.

"Iz tog razloga cijenu treba smanjiti dok se usluga ne popravi, smatra Iković i naglašava da ne postoji ekonomska opravdanost za povećanje cijene vode što se vidi iz same odluke. Iz predmetne Odluke proizilazi da troškovi materijala i nabavna vrijednost prodate vode će biti u visini od 2024. godine. Takođe, u Odluci je navedeno da troškovi otplate kredita i troškovi investicionog održavanja ne ulaze u cijenu usluga vodosnabdijevanja. Najveća promjena u troškovima poslovanja biće troškovi zarada i ostali lični rashodi koji ne mogu i ne treba da budu opravdanje za povećanje cijene vode sve dok Vodovod ne normalizuje uslugu", navode u saopštenju.

Ovako prikazani troškovi i planirano povećanje cijene vode, dodaju, nijesu opravdani, jer isti takvi troškovi pogađaju i sva ostala vodovodna preduzeća i Opštine u kojima nijesu planirana ni odobrena ovolika povećanja cijena.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније