Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

24. 10. 2024. 15:57 >> 16:23
Čitaj mi:

DPS Kotor

"Članovi OIK da prekinu sa opstrukcijama i dopuste da izborni proces bude završen"

Opštinski odbor DPS Kotor, nakon današnjeg stava Ustavnog suda, poziva Opštinsku izbornu komisiju da u što kraćem roku donese odluku o ponavljanju izbora na Prčanju i Mircu.

"Jer, nakon današnjeg zasijedanja Ustavnog suda na kome nije donešena odluka o prihvatanju žalbi Demokrata, jedina relavantna odluka je upravo Odluka Državne izborne komisije koja ostaje na snazi, a kojom se nalaže ponavljanje izbora na Prčanju i Mircu", ističu u saopštenju. 

Napominju da su ispoštovali sve zakonske procedure, sačekali i da njihovi oponenti iskoriste svaki pravni mehanizam koji im stoji na raspolaganju, ali – zbog grada, zbog Kotoranki i Kotorana – više se ne smije dopustiti dalje kočenje izbornog procesa, kojim se produžava opšta blokada.

"Mjesec nakon prvobitno održanih izbora, vrijeme je da se taj proces konačno završi. Zato pozivamo političke subjekte koji već sedmicama opstruiraju procese koji bi vodili ka proglašenju konačnih rezultata da to više ne čine. Ne želimo da vjerujemo da će OIK Kotor istrajavati u bezakonju i služenju onima koji se bore svim silama da izbori ne budu završeni", kazali su iz DPS Kotor. 

Poručuju da ukoliko ipak nastave tim putem, čekaju ih krivične prijave po više osnova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније