Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj.

23. 10. 2024. 13:13 >> 06:38
3
Čitaj mi:

Milatović

Vlada da što prije predloži ambasadora pri NATO-u

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da će sazvati sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost kada se za to steknu uslovi. Istakao je i da se nada da će uskoro na konsultacijama sa ministrom vanjskih poslova riješiti pitanje diplomatske mreže.

"Ja već duži vremenski period apelujem da Vlada što prije treba da predloži ambasadora proi NATO-u. Znate da je zemlja već godinu bez ambasadora pri NATO-u i da je to apel naših strateškuih partnera u okviru NATO saveza. Očekujem da ću o tome diskutovati na novim konultacijama sa šeffom diplomatije", rekao je Milatović. 

Govoreći o Savjetu za odbranu i bezbjednopst, kazao je da će sjednicu zakazati kada se za to steknu uslovi. Vezano za smjenu načelnika Generalštaba Zorana Lazarevića istakao je da je po zakonu ministar odbrane samo predlagač odluke, ali da nije član Savjeta i ne može donositi odluke.

„Komisija za žalbu je potvrdila neispravnost odluka ministra odbrane u dijelu načelnika Generalštaba koje su bile suprotne stavu Savjeta“, kazao je Milatović.

Istakao je da se iznošenjem informacija sa sjednica Savjeta urušava ugled samog Savjeta, Vojske Crne Gore i to nije dobro za kredibilnost zemlje u okviru NATO saveza. Mislim da na taj način pojedinci isključuju sebe iz rada Savjeta u budućnosti", rekao je Milatović i dodao da će sjednica biti sazvana kada se za to steknu uslovi.

Nije želio da komentariše formiranje vlasti u Podgorici do objave konačnih rezultata. 

"Što se tiče mog odnosa prema određenim partijama mislim da je on bio jasno i transparentno prezentovan javnosti i u dijelu jednog preuzimanja loših politika od strane trenutne Vlade koju smo prezentovali i u dijelu dokumenta koji je institucija predsjednika prezentovala javnosti, a koji sve političke aktere parlamentarne većine poziva na odgovornost i promjenu institucionalnog i političkog ponašanja", kazao je on. 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније