Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

22. 10. 2024. 17:08 >> 17:08
1
Čitaj mi:

ĐELJOŠAJ

Crna Gora dokazala da joj je jedini pravac prozapadni i proamerički put

Crna Gora je dokazala da joj je jedini pravac prozapadni i proamerički put, a ovim memorandumom će se još više učvrstiti evropska i evroatlantska pozicija Crne Gore, kazao je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj.

Tokom zvanične posjete Vašingtonu, kao šef delegacije Crne Gore, održao je produktivan sastanak sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan Sašom Kasanofom.

“Obavijestio sam Kasanofa o potpisivanju Memoranduma o ekonomskoj saradnji Crne Gore i SAD, o evropskoj budućnosti Crne Gore, o našim planovima za strateško partnerstvo sa SAD, kao i o potencijalno destabilizujućim aktivnostima kleronacionalističkih struktura koje imaju za cilj narušavanje evropske perspektive Crne Gore. Potpisivanjem Memoranduma, Crna Gora je dokazala da joj je jedini pravac prozapadni i proamerički put, a ovim memorandumom će se još više učvrstiti evropska i evroatlantska pozicija Crne Gore”, kazao je Đeljošaj.

Naglasio je da je programska saradnja koju manjinske stranke imaju sa premijerom Milojkom Spajićem a koji ima njihovu podršku u cilju unapređenja životnog standarda i evropskih integracija, do sada bila veoma efikasna na putu ka EU, o čemu najbolje svjedoče četiri poglavlja koja će biti zatvorena do kraja godine.

“Ovaj model saradnje pozitivno su ocijenile i najviše evropske adrese, među njima i EK. Upoznao sam sagovornika da nakon zatvaranja 4 poglavlja, dolaze neki novi politički momenti i procesi sa ciljem da Crna Gora nastavi svoj evropski put još snažnije, za šta su jedini garant stukture nedvosmislene proevropske orijentacije na pozicijama odlučivanja. Kasanof je istakao da Crna Gora, kao kredibilna NATO država, ima punu podršku SAD u nastavku demokratizacije, vladavine prava, borbe protiv organizovanog kriminal i slično”, zaključio je Đeljošaj.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније