Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

09. 10. 2024. 12:52 >> 15:12
5
Čitaj mi:

RASPRAVA NA CETINJU

Logo parlamenta zgrada Zetske banovine, Zakon o Razvojnoj banci ponovo izglasan

Poslanici su danas na prvoj sjednici Drugog redovnog jesenjeg zasijedanja Skupštine, koja se održava na Cetinju, ponovo izglasali Zakon o Razvojnoj banci Crne Gore. Sjednicu je obilježilo i negodovanje opozicije zbog predstavljanja novog loga Skupštine.

Za je glasalo 42 poslanika, dok je jedan bio protiv.

Podsjetimo, Zakon o Razvojnoj banci predsjednik Crne Gore Jakov Milatović je vratio parlamentu na ponovno odlučivanje.

TOK SJEDNICE: 

Mandić predstavio novi logo Skupštine, opozicija burno reagovala 

U toku sjednice, Mandić je poslanicima saopštio da će promijeniti vizuelni identitet Skupštine na Cetinju.

Kako je kazao, novi vizuelni identitet oličen je u "reprezentativnom objektu zgrade nekadašne Zetske banovine u kojoj su se nalazile najvažnije institucije Republike Crne Gore".

"Tako želimo uvažiti našu Prijestonicu, nas kao poslanike i da govorimo o značaju ovog grada i koliko je značajno što imamo privilegiju da ovdje budemo", rekao je Mandić.

 

Andrija Nikolić, poslanik DPS-a pozvao je Mandića da objasni po kom članu je Mandić odlučio da mijenja vizuelni identitet Skupštine na Cetinju.

"Sada nam sugerišete jer ste prekršili Poslovnik. Građanima je jasno šta radi predsjednik parlamenta, a nadam se da vam je jasno što radi i parlamentarna većina", rekao je Nikolić.

Prema riječima Nikolića, Mandićeva simbolika je jasna.

"Iz tog razloga se pozivate na zetsku banovinu, onda kada je Crna Gora izgubila svoje ime", tvrdi Nikolić. 

Poslanik DPS-a Oskar Huter kazao je da je poniženje jer Mandić "sjedi na mjestu gdje sjedi".

"Simbol Cetinja nije zgrada Zetske banovine. Ovo je vaš dug prema Aleksandru Vučiću, koji je razočaran, pa vas je izribao. Nećete još dugo", poručio je Huter Mandiću. 

Reagovao je i poslanik SD-a Boris Mugoša.

"U svom ovom ludilu vi predstavljate logo. Sve probleme će logo da riješi. Dajte, ljudi, unormalite se", burno je reagovao Mugoša. 

URA i DPS: Za Zakon o Razvojnoj banci ne treba glasati

Poslanik GP URA Miloš Konatar rekao je da opoziciji nije uvažena njihova tačka dnevnog reda, čime je prekršen poslovnik.

On tvrdi da je zakon o Razvojoj banci u suprotnosti sa Poslovnikom.

"Apelujem na poslanike da ne glasamo za ovaj zakon", rekao je Konatar.

Poslanik SD-a Boris Mugoša zatražio je od Mandića da mu objasni pod kojim članom je otvorio sjednicu 30. septembra na kojoj je bil prazna sala.

"Skupština je svih poslanika i ako imate dopis sa njim mora biti upoznat svaki poslanik, aa ne da pred praznom salom otvarate i zaključujete sjednice bez pravnog osnova", kazao je Mugoša.

Poslanik DPS-a Nikola Milović pozvao je poslanike da dobro razmisle prije nego donesu odluku o ovom zakonu. 

"Predloženi zakon nije u skladu sa Ustavom i pravnom regulativom. Hajde da danas ne izglasamo ovaj zakon i da pustimo stručnu javnost da se oglasi", zaključio je on. 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније