Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

25. 09. 2024. 15:42 >> 15:43
5
Čitaj mi:

Đeljošaj

Mandićeva ideja dvojnog državljanstva nije za Albance

Predsjednik Albanske alteranative (Alternativa Shqiptare) i potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvojaNik Đeljošaj povodom izjava predsjednika Skupštine Andrije Mandića i njegovog pominjanja Albanaca u vezi dvojnog državljanstva, poručio je da se nada da će ovo biti posljednji put da pominje i vezuje Albance sa njegovim šovinističkim projektom “dvojnog državljanstva”.

Kako je naveo u objavi na Fejsbuku, cinično je da baš Mandić pominje Albance.

"Tim prije što već znamo kako 'radite' i što smo na djelu vidjeli da Vi ne poštujete ni riječ ni potpis. Albanci imaju svoje predstavnike i oni će znati kako da riješe svoja pitanja/probleme, a Vi ste posljednji koji možete da ih pomenete.
Jednom smo pogriješili i vjerovali Vašem potpisu i Vašoj riječi, ali više ne, a mi ćemo naći mehanizme i čekati dan da izbrišemo glas koji smo dali za Vas, odnosno za predsjednika Skupštine", naveo je Đeljošaj.

Dodao je da njegova ideja dvojnog državljanstvo nije za Albance.

"To je projekat 'Vašeg sveta' koji je možda za Vas legitiman, ali ne i za Albance, pa nemojte miješati Albance u ove planove, mi nećemo da učestvujemo u kreiranju 'Srpskog sveta', ali ni imaginarnih drugih i sličnih svjetova na nacionalnoj osnovi. Promjena strukture stanovništva kako g. Mandić želi je takođe protiv međunarodnih konvencija, a mi to ni na koji način nećemo podržati. Mi ne destabilizujemo i ne djelujemo na uništavanju evropske budućnosti Crne Gore i protiv međunarodnih normi. Naše političko djelovanje je samo u dogovorenoj programskoj saradnji koju imamo sa premijerom Spajićem, jer već famozni sporazum više za nas ne postoji, a ja ga nikad nijesam prekršio, jer poštujem svoj potpis i svoju riječ, tu se razlikujemo", poručio je Đeljošaj.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније