Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

18. 09. 2024. 13:17 >> 13:17
Čitaj mi:

Krapović sa ambasadorom Kalkavanom

"Turska značajno doprinijela modernizaciji Vojske"

Turska je važan saveznik Crne Gore i između dvije zemlje uspostavljena je kvalitetna i intenzivna odbrambena saradnja, poručio je ministar odbrane Dragan Krapović, na sastanku sa ambasadorom Turske Barišom Kalkavanom i novoizabranim izaslanikom odbrane, pukovnikom Mehmetom Cetinom Atamanerom.

On je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, podvukao i značaj višegodišnje podrške Turske u vidu donacija vojne opreme Crnoj Gori, koje su značajno doprinijele procesu modernizacije Vojske Crne Gore.

Ministar je iskazao i zadovoljstvo što je imenovanjem pukovnika Atamanera Crna Gora dobila prvog rezidentnog izaslanika odbrane Turske u Crnoj Gori. Kazao je da će to nesumnjivo doprinijeti daljem razvoju odbrambene saradnje i poslati snažnu poruku o jačanju međudržavnih odnosa Crne Gore i Turske.

Kalkavan je, ističu, takođe naglasio da su naše dvije zemlje razvile odličnu saradnju, kako na polju odbrane, tako i u drugim oblastima od značaja. Iskazao je spremnost za dalje snaženje bilateralnih odbrambenih odnosa, imajući u vidu značaj zajedničkog djelovanja u trenutnom geopolitičkom kontekstu.

"Pukovnik Atamaner je kazao da je i njegovo postavljanje za rezidentnog izaslanika odbrane pokazatelj koliko njegova zemlja drži do razvoja odbrambene saradnje sa Crnom Gorom. Dodao je da će dati lični doprinos za njen dalji razvoj i otvaranje mogućnosti za nove aktivnosti i projekte od obostranog značaja. On se sastao i sa načelnikom Štaba Generalštaba Vojske Crne Gore, pukovnikom Mitrom Klikovcem", zaključili su iz Ministarstva odbrane. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније