Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

16. 09. 2024. 17:49 >> 17:50
2
Čitaj mi:

SASTANAK

Ivanović: Crna Gora će postati dio evropske zajednice

Vjerujem da će Vlada ostvariti cilj, a to je da Crna Gora postane dio evropske zajednice, kazao je potpredsjednik Vlade za vanjske i evropske poslove Filip Ivanović.

"Nadamo se da možemo računati na podršku UNICEF-a kako bismo zajednički doprinosili napretku“, kazao je Ivanović.

Ivanović se sastao sa novoizabranim šefom predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Mikelem Servadeijem, a na sastanku je naglašeno da je jedan od ključnih prioriteta Vlade Crne Gore unapređenje životnog standarda građana i ubrzanje puta ka članstvu u Evropskoj uniji.

Servadei je istakao da će UNICEF podržati Vladu da intenzivira reforme u ključnim sektorima kako bi se smanjilo siromaštvo djece, iskorijenilo nasilje nad djecom i poboljšala inkluzivnost i kvalitet obrazovanja, zdrastvene, socijalne i dječje zaštite za svu djecu i porodice.

„Reforme fokusirane na djecu će bez sumnje ubrzati napredak Crne Gore na putu ka članstvu u Evropskoj uniji i postizanju ciljeva Agende 2030. Pored sredstava iz državnog budžeta, Vlada može iskoristiti Plan rasta i EU Garanciju za mlade kako bi ubrzala reforme i postala prva zemlja kandidat za članstvo u EU koja je na taj način podržala inkluziju najugroženije djece i porodica. UNICEF je spreman da bude ključni saveznik Crne Gore u tome“, poručio je Servadei.

On je istakao da je od suštinskog značaja da Vlada ima djecu kao prioritet prilikom donošenja odluka o investicijama iz državnog budžeta za kvalitetne servise za njih i njihove porodice.

UNICEF je spreman da pruži ekspertsku podršku iz oblasti javnih finansija za djecu kako bi budžet Crne Gore za iduću godinu uzeo u obzir potrebe najugroženije djece, mladih i porodica", zaključio je on. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније