Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B. [ Sanjin Vešović, Radio CG ]

09. 09. 2024. 14:56 >> 14:56
Čitaj mi:

Blažić

Prinudna uprava u Beranama moguća tek krajem godine

Nakon što beranski odbornici nijesu uspjeli da, po preporuci Vlade, skrate mandat lokalnom parlamentu, iz Ministarstva javne uprave su Radiju Crne Gore saopštili da će, ukoliko tamošnja Skupština ne bude obavljala svoju funkciju tokom šest mjeseci, ići ka uvođenju prinudne uprave. To bi se, kako kaže, v.d. direktorice Direktorata za lokalnu samoupravu Nina Blažić, moglo desiti krajem godine.

Blažić naglašava da je zaista imperativna pravna norma da Skupština opštine donese odluku o skraćenju mandata u slučaju kada ne izabere predsjednika opštine u roku od 30 dana od dana prestanka mandata prethodnom predsjedniku.

"Vlada Crne Gore i Ministarstvo javne uprave su se jasno odredili prema toj situaciji. Takođe, Ministarstvo javne uprave, prati situaciju u toj opštini i reagovaće u skladu sa svojim ustavnim i zakonskim ovlašćenjima kada se za to steknu uslovi. Po ovom osnovu, tek kada Skupština duže od šest meseci ne vrši svoje nadležnosti, Ministarstvo može predložiti Vladi da se raspusti ta Skupština i uvede odbor povjerenika", navela je Blažić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније