Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

05. 09. 2024. 18:24 >> 18:31
Čitaj mi:

BEČIĆ

"Ljubav prema zemlji pokazujemo kroz izgradnju jakih institucija"

Izgradnja snažnih instirucija koje će biti iznad političkih podjela i u koje će građani imati povjerenje, unaprjeđenje socio-ekonomskog polozaja građana i njegovanje građanskog karaktera države ključni su za budućnost Crne Gore i istinski izraz patriotizma, kazao je zamjenik premijera i potpredsjednik Vlade Crne Gore Aleksa Bečić.

Bečić je govorio na panelu ,,Borba protiv korupcije - izazovi i perspektive” organizovanom u okviru REACT programa ALFA centra koji već 17 godina doprinosi edukaciji mladih o evropskim i evroatlantskim integracijama, regionalnoj saradnji i stabilnosti, odbrani, diplomatiji i omladinskoj politici.

Potpredsjednik Vlade je istakao da je korupcija sistemsko zlo koje razara institucije i ugrožava budućnost budućih generacija, te da njeno uspješno suznbijanje zahtijeva odlučan odgovor svih činilaca društva.

,,Izgradnja snažnih instirucija koje će biti iznad političkih podjela i u koje će građani imati povjerenje, unaprjeđenje socio-ekonomskog polozaja građana i njegovanje građanskog karaktera države ključni su za budućnost Crne Gore i istinski izraz patriotizma", dodao je Bečić.

Potpredsjednik Vlade je takođe naglasio važnost borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, uz međuinstitucionalnu i međunarodnu saradnju, te čišćenje bezbjednosnog sektora od nedozvoljenih uticaja.

,,U prethodnih desetak mjeseci, procesuirano je oko 70 lica vezanih za krivična djela iz oblasti korupcije, rasvijetljeno je 95% svih krivičnih djela nastalih u ovom periodu, rasvijetljeno je 85% krivičnih djela po nepoznatom učiniocu, procesuirano je oko 600 pripadnika organizovanih kriminalnih grupa, operativno interesantnih lica i sa njima povezanih lica, procesuirano je oko 400 lica koja se terete za ekonomski kriminalitet, oko 200 lica vezano za opojne droge. Takođe, građani su svjedočili razbijanju švercerskih lanaca narkotika i cigareta, najvećim zapljenama nelegalnog oružja u novijoj istoriji”, istakao je zamjenik premijera.

Bečić je na kraju istakao zadovoljstvo odličnom saradnjom i velikim povjerenjem unutar bezbjednosnog sektora, zatim bezbjednosnog sektora i tužilaštva, kao i zajedničkom saradnjom sa medjunarodnim partnerima, što je osnov istorijskih akcija i rezultata koji se postižu na polju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

,,Transparentnost, pravovremenost djelovanja i odgovornost svih nadležnih institucija, kao i zdrav sistem vrijednosti i lični primjer pojedinaca na odgovornim pozicijama koji će raditi za platu i ništa mimo plate, najbolji su alati u ovoj borbi," zaključio je Bečić, dodajući da „ljubav prema zemlji pokazujemo kroz izgradnju jakih institucija i zajedničku žrtvu za opšte dobro, što je garant zdrave budućnosti i slobodne Crne Gore."

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније