Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

22. 08. 2024. 10:51 >> 10:52
3
Čitaj mi:

BORIS MUGOŠA

"Momci, preigrali ste se"

Poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša nazvao je jučerašnju pres konferenciju premijera Milojka Spajića predizbornom te kazao da je nije pratio no da je čuo kako je ličila na presove koje smo „već gledali u okruženju“.

„Puno obećanja, floskula, tu su slajdovi i mape… Pretpostavljam da su svi ostali krivi samo ne oni na vlasti. Ne znam je li bilo ono standardno oko uloge žrtve (mnogi su protiv nas, neke NVO i mediji, mi došli ostvareni i možemo svuda po svijetu da radimo i sl.). Je li bilo “spržene zemlje”, jer to odavno ne koriste“, napisao je Mugoša na mreži X.

On je napomenuo da se od 2020. država zadužila preko dvije milijarde eura a planira još tri milijarde u naredne tri godine.

„Niti jedan novi kapitalni projekat nije započet a mnogi od onih koji su bili u zreloj fazi realizacije su usporeni. Imamo najglomazniju Vladu u Evropi sa 32 člana i 54 državna sekretara. Preglomazni državni aparat je postao još glomazniji (ugovori o djelu sa osam miliona prije par godina porasli na preko 15 miliona eura). Državna preduzeća iz oblasti energetike postaju gubitaši. Mikro i mali biznis pati, veliki je još veći. Raste nelikvidnost privrede. Ništa se ne radi na rastu konkurentnosti privrede i produktivnosti. Indeks lakoće poslovanja u padu. Spoljnotrgovinski deficit je sve veći. Turizam bilježi suštinski slabije rezultate a nema r od regionalnog razvoja. Socijalno najosjetljivije kagorije su u sve težoj poziciji jer im nisu povećana socijalna davanja a troškovi života su enormno porasli. Ranjivo javno zdravstvo je ranjivije (liste čekanja,dostupnost ljekova, deficit medicinskog materijala). Rezultati naših učenika na raznim testiranjima sve slabiji. Poljoprivrednici nezadovoljni. Aviodostupnost loša, aerodromi sve lošiji…“, naveo je Mugoša.

Isitče kako „standard nije samo statistika i marketinški narativ (450>250) nego je standard realnost“.

"Sve ranije navedeno plus koliko možete za iznos novca koji imate da kupite, da ljetujete i dr. i nema filozofiranja. A o divljanju cijena je izlišno više i komentarisati (bukvalno svaki dan rastu). Građani se sve više zadužuju (dostignut istorijski maksimum zaduživanja građana)“, naglasio je Mugoša.

Kaže kao uvijek govori, i prije 2020. je bilo mnogo propusta i moralo je biti mnogo bolje.

„Promjene u brojnim segmentima su trebale da se dese. Ali umjesto promjena nabolje stigle su zamjene i promjene nagore. Nažalost, da budem potpuno iskren, jer ako je ko bio konstruktivna opozicija bio sam ja (izvinite na subjektivnosti). Momci, preigrali ste se i prećerali ste…“, zaključio je Mugoša.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније