Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

16. 08. 2024. 10:57 >> 10:54
Čitaj mi:

MAŠKOVIĆ

"Vlada da povuče izmjene zakona koji su na štetu studenata"

Prije dvije godine usvojene su izmjene izmjene dva zakona koje je predložio SD, a kojima su uvećani studentski krediti i stipendije, a Vlada Crna Gore danas predlaže izmjene zakona kojima se suštinski smanjuju iznosi navedenih primanja za sve naše studente, naveo je predstavnik Evropskog saveza i član Izvršnog odbora Socijaldemokrata (SD) Miloš Mašković.

"Pozivam Vladu da povuče izmjene Zakona o visokom obrazovanju koji predviđa da Vlada samostalno utvrđuje iznos studentskih kredita i stipendija, te da zadržimo postojeće zakonsko rješenje koje definiše da iznos studentski kredita i stipendija ne može biti niži od 25% minimalne zarade a stipendije ne mogu biti niže od 50% minimalne zarade", naveo je on. 

Kako je kazao, Zakon je stavljen u skupštinsku proceduru, a "Vlada pokušava da crnogorske studente ošteti, onako iza kulisa, na sebi svojstven način".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније