Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.L.B.

15. 08. 2024. 11:39 >> 11:39
5

REAGOVANJE

Pejović: Opoziciji cilj da plate i penzije vrate na nekadašnje iznose

Svakodnevnim kritikama na račun programa, za koji su govorili da ne postoji, opozicija pokušava da nametne utisak kako programi Evropa sad 1 i 2 nemaju nikakvog efekta na životni standard, iz razloga što su poskupljenja anulirala uvećanje zarada, kaže Boris Pejović, generalnog sekretara Pokreta Evropa sad.

"Na osnovu dosadašnjih stavova opozicije, umjesto pandemije korona virusa i sukoba u Ukrajini, zaključak je da su programi Evropa sad izazvali globalnu inflaciju i drastična poskupljenja u brojnim zemljama Evropske unije i regiona, koja su nerijetko i veća u odnosu na rast cijena u Crnoj Gori. Dakle, po logici opozicije da se zarade u Crnoj Gori nisu uvećale, ne bi bilo globalne inflacije i divljanja cijena širom Evropske unije i regiona", navodi Pejović u saopštenju za javnost.

Po tom rezonu, kako kaže, situacija u Crnoj Gori, ali i svijetu bi bila mnogo bolja da su minimalne zarade u Crnoj Gori ostale na 222 eura i prosječne na nešto više od 500 eura, a socijalni jaz nastavio da se produbljuje.

"Dinamika uvećanja zarada i penzija za par eura godišnje bi bila najefikasnija mjera ubrzanog razvoja i unapređenja životnog standarda, možemo zaključiti od kolega iz opozicije nakon svega. Uzimajući u obzir argumente opozicije, građani bi vjerovatno bili "oduševljeni" idejom da se vratimo na vrijeme kada je gorivo bilo luksuz", navodi Pejović.

Zato je, kako dodaje Pejović, razumljiv cilj opozicije da plate i penzije vrate na nekadašnje iznose.

"Kolege iz opozicije imaju legitimno pravo da ubjeđuju građane da višestruko uvećanje zarada i penzija, a uz paralelno smanjenje javnog duga, nije dobar ekonomski pristup, već upravo onaj nekadašnji koji je iz Crne Gore u inostranstvo iselio na desetine hiljada naših državljana. Nakon uvećanja zarada i penzija, dobijanja IBAR-a i deblokade institucija, opozicija ima i potpuno legitimno pravo da ove rezultate predstavi katastrofalnim i na osnovu toga zatraži da opet dobiju većinsko povjerenje, kako bi građani imali priliku da ponovo "uživaju" u starim i dobro poznatim benefitima", zaključio je Pejović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније