Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

14. 08. 2024. 16:15 >> 16:15
Čitaj mi:

Šehović

"Opoziciji se djelovanje isključivo zasniva na ukidanju programa Evropa Sad 2"

Djelovanje opozicije se isključivo zasniva na ukidanju programa Evropa Sad 2, kazao je poslanik Pokreta Evropa sad, Armen Šehović.

"Iako su predstavnici opozicije od predsjednika države Jakova Milatovića, preko GP URA, SDP, SD i DPS-a svjesni da je inflacija posljedica globalnog poskupljenja, te da postoje brojne zemlje regiona i EU koje imaju i veću stopu inflacije, to ih ne obeshrabruje da kritikuju povećanje zarada i penzija, kazao je Šehović.

On je u saopštenju naveo da su prvo tvrdili da programa Evropa Sad 2 nema, a sada se, kako je kazao, djelovanje opozicije isključivo zasniva na ukidanju programa Evropa Sad 2.

"Građani nijesu naivni da poveruju da će se stagnacijom zarada ograničiti poskupljenja koja su globalno rasprostranjena. Zato je ekonomska politika Vlade usmjerena da uvećanje zarada uvijek bude veće od poskupljenja. To svakako nije bila praksa prethodne vlasti", kazao je Šehović.

Tvrdi da je propaganda da je inflacija obesmislila rast zarada potpuno je besmislena.

"U Crnoj Gori neto plata je porasla za 56,05%, dok je u istom periodu stopa inflacije po podacima Monstata bila 24,3%. Takođe, u istom periodu prosječna inflacija je u Evropskoj uniji po podacima Eurostata bila manja, ali je rast zarada takođe bio drastično manji. Po zvaničnim podacima, realna zarada u Crnoj Gori porasla je prosječno skoro duplo više u odnosu na zemlje Evropske unije. I nakon svega, opozicija koja je za par eura uvećavala zarade i penzije godišnje, pokušava da predstavi to kao dostignuće na koje se treba ugledati. To upravo i čini veliku razliku između opozicije i PES-a", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније