Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

14. 08. 2024. 16:13 >> 16:35
Čitaj mi:

saopštenje dps-a

"PES zloupotrijebio račune građana za struju i Poštu u predizborne svrhe"

Iz Demokratske partije socijalista (DPS) saopštili su da Pokret Evropa sad, u blijedom pokušaju da zaustavi strmoglavi pad rejtinga, pribjegava najgorim zloupotrebama državnih resursa kako bi se sačuvao od kraha koji ih čeka na predstojećim izborima.

Nakon što su, kako navode, "nezapamćenim političkim kuplerajem izvršili rekonstrukciju Vlade u koju nije ušao samo onaj ko nije htio, nakon što su slagali građane oko Programa “Evropa sad 2”" koji su tempirali uoči lokalnih izbora, te poslije desetina i stotina raspisanih konkursa za zapošljavanje, na svim nivoima u susret izborima u Podgorici, na red su, dodaju iz DPS-a, došle zloupotrebe državnih preduzeća poput Pošte Crne Gore i EPCG.

"Naime, nakon što su sa rukovodiocima Pošte dogovorili da poštari uz račune za struju podijele i politički Program PES-a u 217 hiljada promjeraka, pokušali su da se opravdaju time da su tu uslugu uredno platili, ali u maniru prevaranata kakvi i jesu, sakrili su QR kod kao i iznos koji je navodno plaćen za navedenu uslugu, vjerovatno da bi se sakrila činjenica da je plaćeni iznos znatno manji od uobičajene tržišne cijene koju ovo državnog preduzeća naplaćuje za slične usluge. Kad se tome doda činjenica da je datum knjiženja 31.07. a da je račun izdat 13.08. – odnosno nakon što su građani počeli da prijavljuju zloupotrebe, a da je rok plaćanja 08.08. – odnosno 5 dana prije izdavanja računa apsolutno je jasno da je riječ o mutljavini u kojoj ima posla za tužilaštvo. Na šta su sve spremni, ne bi začudilo da su ugovor i račun napravili danas. Važno je da je ođe svima sve jasno", ističu iz DPS-a.

Uz račune za struju, navode iz DPS-a, mjesec i po dana pred izbore, Pošta Crne Gore "dijeli politički program partije na vlasti. Pametnome dosta".

"I na kraju – uzalud promo tekstovi, bilbordi, flajeri i kampanja kojom se građani pokušavaju ubijediti u prevaru. Prevara je provaljena – umjesto obećanih 250 eura, plata je povećana za 36, i uz cijene koje su veće nego u Njemačkoj, Milojko Spajić privatnim dilovima, a na štetu države i njenih resursa, nastavlja da uništava životni standard građana, da bi od tih aranžmana ubirao prihode za svoj džep", zaključuju iz DPS-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније