Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

13. 08. 2024. 15:54 >> 15:54
2
Čitaj mi:

POSLANIK SD-A

Zirojević: SD Bošnjake nikad neće posmatrati kao rezervoar glasova

Socijaldemokrate Bošnjake nikad nijesu i neće posmatrati kao rezervoar glasova, poručio je poslanik SD-a Nikola Zirojević.

Zirojević je reagovao na saopštenje poslanika BS Jasmina Ćorovića koji je za Zirojevića kazao da je "opčinjen njihovom strankom". 

"Razumijem žal kolege Jasmina Ćorovića za nekadašnjim predsjednicima SDP-a iz kojeg su Socijaldemokrate nastale, cijeneći da je to dio porodične baštine i drago mi je da kolega Ćorović to nije zaboravio. No, zaboravio je kolega Ćorović nešto drugo - svoje obećanje ljudima sa kojima je razgovarao da će, na GO partije, biti protiv odluke o ulasku BS u Spajićevu Vladu", ukazao je Zirojević. 

Zirojević smatra da u SD-u okupljaju sve ljude, a ne samo Bošnjake, samo Crnogorce ili bilo koju drugu naciju.

"Radili smo i radićemo za dobrobit svakog građanina ove države, bez obzira na to da li se on zove Mehmed ili Stefan. A o tome koliko smo uradili za sredine u kojima dominantno žive Bošnjaci najbolje govore rezultati 41. Vlade čija smo članica bili. Uostalom, ako posjećujete sredine u kojima žive Bošnjaci, svratite do Plava i uporedite kako je izgledao prije dolaska Socijaldemokrata na vlast i kako izgleda danas. No, čuo sam da vašim ministrima posljednji put kad su bili tamo nije bilo baš prijatno, pa je pitanje kad ćete ponovo poći", kazao je on.

Zirojević je Ćoroviću poručio da se politički i ljudski integritet se često ne mjeri brojem mandata, već sposobnošću da, i u najtežim trenucima ostanete čvrsto privrženi onim vrijednostima na kojima ste osnovani.

"Zato je meni najmanje važno da li će Socijaldemokrate imati 2, 5 ili 10 poslanika - važno mi je da sa interesima države i onih koji nas glasaju, za razliku od vas, ne trgujemo ni po koju cijenu. A što se toga koga Bošnjaci podržavaju tiče… bio sam skoro u Vašem Bijelom Polju. Iznenadili biste se. I iznenadićete se", zaključio je Zirojević. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније