Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

13. 08. 2024. 11:19 >> 11:21

PES

Milatović komentariše socijalni dijalog, a ćuti na dodjelu pasoša Ramaju

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović nastavlja da komentariše teme koje po Ustavu nisu u njegovoj nadležnosti, a uporno ignoriše da se izjasni na one teme na koje i zbog funkcije treba da reaguje, navodi se u reagovanju Pokret Evropa sad.

Kako ističu, nakon što je uspostavio praksu da redovno komentariše i zajedno sa opozicijom kritikuje sve mjere Vlade, Milatović sada komentariše i socijalni dijalog, dok i dalje ćuti na dodjelu pasoša Naseru Ramaju.

"Dok navodno sa cijelom opozicijom iskazuje brigu što zbog globalne inflacije uvećanje zarada neće imati veći efekat, predsjednik države zaobilazi da komentariše odluku Abazovićeve Vlade da dodijeli pasoš licu koje je osumnjičeno za utaju poreza u iznosu od dva miliona eura. U međuvremenu, stiče se zaključak da Milatović i opozicija kao jedinu mjeru za globalno poskupljenje predlažu da zarade ostanu iste ili da se eventualno uvećavaju za par eura godišnje", navode u reagovanju.

Još jednom su pozivali predsjednika države i člana Savjeta za odbranu da se izjasni povodom slučaja "Ramaj", ukoliko, kako navode, nije pristao da bude politička marioneta GP URA.

"Ukoliko je zamijenio ulogu predsjednika da djeluje u opštem interesu svih građana sa sitnim političkim piljarenjem, onda je potpuno jasno što ignoriše da bude principijelan i da se izjasni kada su u pitanju kontroverzne radnje njegovih budućih političkih partnera", navode u PES-u.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније