Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ A.M. ]

06. 08. 2024. 22:18 >> 22:18

Miloš Pižurica

"PES nikad nije pregovarao sa DPS-om"

Sve odluke o kadrovima u Vladi donose se na sjednicama Vlade, a priče da uplive u kadriranju i u donošenju odluka ima ujak premijera Milojka Spajića nemaju utemeljenja u činjenicama, tvrdi poslanik Pokreta Evropa sad Miloš Pižurica.

“Volio bih da se ne razgovara na osnovu raznih špekulacija ininsinuacija. Te priče nemaju utemeljenja u činjenicama. Da li je iko iznio činjenice u vezi toga? Da li je ijedan medij iznio činjenice?”, upitao je on.

Pižurica tokom gostovanja na Aplus televiziji nije odgovorio na pitanje voditeljke da li poznaje Spajićevog ujaka koji navodno postavlja kadrove u Vladi.

“Spajić je i sam rekao da ima više ujaka”, rekao je Pižurica.

Komentarišući rekonstruisanu Vladu, Pižurica je kazao da evropski partneri ne treba da brinu o evropskom putu Crne Gore, niti da imaju bilo kakve bojazni.

“Rekonstruisana Vlada sa ogromnom većinom u parlamentu je istorijska u Crnoj Gori.U Vladi je sada zastupljena svaka nacionalna zajednica. Nema više antidržavnih elemenata, nacionalne podjele jenjavaju, a ekonomske teme su u fokusu. Ova većina će uspjeti da ubrza evropske integracije, a svjedoci smo da su evropske integracije stale za vrijeme Vlade Duška Markovića”, poručio je Pižurica u emisiji “Klub A plus”.

Pižurica se osvrnuo i na kritike opozicije koje su uputili Bošnjačkoj stranci, koja je sada dio vlasti.

“Po njima ispada da je dobar Bošnjak samo onaj ko je uz DPS, dobar Albanac je onaj Albanac koji je uz DPS, a dobar Srbin je onaj ko nije u Vladi”, kazao je on.

“PES nikad nije pregovarao sa DPS-om”

Pižurica tvrdi da je lično u svojim javnim nastupima uvijek isticao da bi volio da vidi BS u Vladi.

“Isti pristup sam imao i što se tiče koalicije “Za budućnost Crne Gore. Mi smo prošle godine potpisali sporazum o rekonstrukciji Vlade, pa je samim tim obaveza svakog ozbiljnog političkog subjekta da ispuni ono što je potpisao”, kazao je on.

Pižurica je ponovio da PES nikad nije pregovarao sa DPS-om.

“Vrijeme je pokazalo da je to zaista tako. Napravili smo najširu moguću Vladu koja bi trebalo da da opipljive rezultate”, tvrdi on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније