Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

02. 08. 2024. 13:40 >> 13:55
Čitaj mi:

gp ura

Konatar: Spajić i njegova Vlada najveći krivci za rast cijena i inflaciju

Milojko Spajić i njegova Vlada su pogrešnim ekonomskim odlukama i prekidom uspješne akcije „stop inflaciji“, koju je sprovodila Vlada Dritana Abazovića, postali najveći krivci za rast cijena i inflaciju u Crnoj Gori, kazao je šef poslaničkog kluba URA Miloš Konatar.

Konatar je naglasio da Spajićeva lažna obećanja o minimalnoj zaradi koja neće biti 700 eura i povećanju plata svim zaposlenim za 25% kako je pokazivao famozni kalkulator PES-a, a koje se neće desiti, dodatno ugrožavaju kupovnu moć građana Crne Gore. U suštini, Spajić je zamislio da uzme novac od budućih penzija koje će biti manje, da bi sada povećao plate koje će pojesti inflacija.

"Spajićeva akcija 'limitirane cijene' je doživjela fijasko, jer cijene ne da nisu limitirane nego svakodnevno rastu i to građani vide svakog dana u trgovačkim radnjama u Crnoj Gori. Situacija je zabrinjavajuća, jer je stopa inflacije u Crnoj Gori već dva puta veća nego u Eurozoni i umjesto da se bori protiv rasta cijena, Spajić se sa svojom ekipom bori za rast broja fotelja u Vladi i Skupštini. Prevršili su svaku mjeru i građani ih što prije moraju zaustaviti u tome", zaključio je potpredsjednik URA Miloš Konatar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније