Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

23. 07. 2024. 12:44 >> 12:45
Čitaj mi:

PES

"Milatović se ranije zalagao za ulazak BS i ZBCG u Vladu"

Predsjednik države Jakov Milatović se, dok je bio u Pokretu Evropa sad (PES), zalagao za ulazak Bošnjačke stranke (BS) i koalicije Za budućnost Crne Gore u Vladu, saopštili su iz Pokreta Evropa sad.

"Podsjećamo Milatovića, prije nego nastavi da morališe na izjavu koju je dao 17. oktobra prošle godine. Tada je kao funkcioner PES-a rekao da žali što je Vlada manjinska i da nije dobro što Bošnjačka stranka nije dio izvršne vlasti. Koliko je predsjednik države licemjeran najbolje se može potvrditi i provjerom ove izjave. Nakon što se odrekao partije koju je iskoristio za svoju fotelju, zatim programa Evropa Sad 1 i 2, Milatović se sada odriče i onoga što je zastupao do prije par mjeseci", navode iz PES-a. 

Kako ističu, kontinuirana saradnja sa sadašnjom opozicijom, opstrukcije koju vrši na svakom koraku, ukazuju da se na kraju Milatović odrekao i onih koji su ga podržali na predsjedničkim izborima.

"Da ovaj zaokret nije slučajan najbolje će potvrditi i saradnja koju je dogovorio sa DPS-om u Glavnom gradu. Ti eventualni izbori će pokazati koliko predsjednik države ima legitimitet i koliko mu je ostalo od 222 hiljade građana. A nakon toga će biti jasno da li su Crnoj Gori neophodni vanredni predsjednički izbori, na kojima će Milatović vjerovatno predstavljati nove saveznike iz opozicije", zaključuju u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније