Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

22. 07. 2024. 18:04 >> 18:04
Čitaj mi:

STRIKOVIĆ

"Ulazak Bošnjačke stranke u 44. Vladu neće donijeti napredak nikom"

Ulazak Bošnjačke stranke u 44. Vladu Crne Gore, ako je uopšte možemo tako zvati, jer ona suštinski predstavlja jednu antidržavnu, namjerno ne kažem anticrnogorsku, jer ona kao takva je jednako i antibošnjačka, antialbanska ali i antisrpska, neće donijeti napredak nikom, bez obzira na vjeru i naciju. Donijeće samo zadovoljenja pojedinačnih političkih i nekih drugih apetita, ocijenio je potpredsjednik Socijaldemokratske partije i predsjednik OO Bijelo Polje Adnan Striković.

„Ali ne sporim pravo bilo kojem političkom subjektu da donosi odluke u skladu sa onim što vidi kao politički interes svoje partije. Jednako ne dozvoljavam da se politički interes partije prikazuje kao politički interes naroda kojeg predstavljate“, navodi Striković.

Misli, dodaje, da bi odluka BS-a da uđe u Vladu bila pogrešna sa aspekta nacionalnih interesa Bošnjaka, ali važnije od toga bila bi još jedan poraz države Crne Gore, i prvi u kojem bi učestvovala BS.

„Ne mogu reći da u tome učestvuju i oni koji su joj dali povjerenje, jer sam siguran da ga ne bi dobila na bazi političke platforme saradnje sa NSD i DNP“, dodaje Striković.

Prema njegovim riječima, što se tiče Bijelog Polja - stvari su jasne.

„BS je ucijenjena od strane parlamentarne većine. Ono što je poziv da se preispita saradnja sa DPS-om, u stvari je politička ucjena koja se po prvi put kao takva legitimiše kao nešto što je dozvoljeno u Crnoj Gori. Mislim da za tim nije bilo potrebe, jer u Bijelom Polju nije jedino bitno sa kim će BS, već i ko bi nakon njihove saradnje sa anticrnogorskim partijama, želio sarađivati sa njima“, objašnjava Striković.

Sa aspekta Evropskog Saveza (SDP, SD, LP, nezavisni intelektualci) izbori bi, napominje, bilo jedino pošteno rješenje.

„Da građani daju sud i o našem dosadašnjem radu kao lokalne uprave, ali i o političkim potezima i savezima svih partija“, zaključuje Striković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније