Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

19. 07. 2024. 13:34 >> 13:38
3
Čitaj mi:

REAGOVANJE

Milović: Ograđujem se od fiskalne strategije, to je farsa

Kao ministar u Vladi Crne Gore, kao čovjek koji je ispred PES-a bio jedan od nosećih stubova kampanje za parlamentarne izbore u junu prošle godine i svih prethodnih izbora na kojima je PES učestvovao, osjećam obavezu da se ogradim od očigledne prevare koju juče prezentovana fiskalna strategija Vlade predstavlja, a čiji su tvorci Milojko Spajić i Branko Krvavac. To je na društvenoj mreži X naveo ministar pravde Andrej Milović.

"Tokom kampanje Crnoj Gori smo obećali program "Evropa Sad 2". Gledali smo građane u oči i obećali povećanje prosječne plate na 1000 eura, minimalne plate 700 eura, a minimalne penzije na 450 eura i punu zaposlenost u roku od 12 mjeseci! Tražili smo njihovo povjerenje, i na osnovu obećanog smo ga dobili. Međutim, umjesto obećanog, građani dobijaju farsu. Dobijaju prevaru. I dobijaju vrijeđanje inteligencije nekakvim izmišljenim pojmovima poput “prosječnog minimalca”", kazao je Milović.

Građani su, ističe Milović, žrtva potrebe Spajića i Krvavca da uoči lokalnih izbora u Podgorici i izvjesnih vanrednih parlamentarnih izbora kreiraju još jednu marketinšku prevaru, pokušavajući tako politički da prežive.

Milović je kazao da su građani Crne Gore prevareni.

"Umjesto obećanog ekonomskog prosperiteta, suočeni smo sa neodrživim planovima i fiskalnom nesigurnošću. Upozoreni su od ozbiljnih ekonomista, upozoreni su od privrednika da će ovo što sada rade i predstavljaju kao uspjeh donijeti katastrofu, posebno onima kojih je najviše, a to su mali privrednici. Isto važi i za obećanja o evropskom putu Crne Gore, ali to je ona poslednja, najveća prevara koja tek treba da uslijedi. Kao čovjek koji svoju budućnost vidi jedino u Crnoj Gori, ja na ovo ne mogu da pristanem. Nema fotelje i funkcije koja može da podmiri ćutanje kada je u pitanju budućnost Crne Gore", zaključio je Milović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније